Vasile Ciurchea: Daca vrem sa crestem consumul de generice, trebuie sa implicam si pacientii

0
44

Cresterea consumului de generice nu este o problema care ar trebui sa priveasca doar producatorii de medicamente si autoritatile, ci si pacientii, potrivit presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Vasile Ciurchea.

„Daca vrem sa crestem consumul de generice, trebuie sa implicam si pacientii. Trebuie sa educam pacientii. Genericul nu e un medicament prost, doar i-a expirat patentul. Dar tot din produsul original provine. Ne convine ca acest consum de generice sa fie cat mai mare deoarece banii se intorc la fond”, a declarat Vasile Ciurchea in cadrul celei de-a doua editii a International Health Forum.

in ceea ce priveste taxa clawback, presedintele CNAS este de parere ca „producatorii de medicamente deconteaza la pret de raft, nu stiu preturile intermediare. Deci, se aplica taxa in functie de pretul la raft. Daca ar fi luat in considerare pretul pe produs, noi nu am avea nicio problema. Ca e un pret diferentiat sau nediferentiat, acest lucru nu ne afecteaza, noi incasam aceleasi sume de bani.”

Articolul precedentMinistrul Educatiei cere inspectoratelor scolare sa aplice corect metodologia de examinare a starii de sanatate a copiilor
Articolul următorNeincrederea parintilor in vaccinuri a dus la o imunizare in scadere in Romania