Un virus asemanator cu sindromul acut respirator sever (SARS) care a provocat in anul 2002 moartea a 800 de persoane, a fost identificat la un barbat de 49 de ani din Marea Britanie, informeaza www.reuters.com.

Testele efectuate barbatului care recent s-a aflat in Arabia Saudita au indicat prezenta unui nou sau sau neobisnuit coronavirus. Mai exact, coronavirusurile reprezinta o familie extinsa de virusuri din care fac partea atat banala raceala cat si sindromul acut respirator sever (SARS). Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii au declarat ca institutia este in proces de a obtine informatii suplimentare pentru a stabili implicatiile virusului asupra sanatatii publice.

in anul 2002, SARS a fost identificat in China si a cauzat moartea a 800 de persoane la nivel mondial, dupa care specialistii au reusit tinerea lui sub control. Pe de alta parte, Peter Openshaw, director al Centrului pentru infectii respiratorii din cadrul Colegiului Imperial din Londra, a precizat ca in aceasta etapa virusul nu reprezinta o ingrijorare si ca exista posibilitatea ca acesta sa fi fost identificat datorita tehnicilor de testare sofisticate.