Guvernul Romaniei a luat act de existenta actiunii Agentiei Nationale de Integritate in ceea ce il priveste pe ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, in legatura cu indiciile referitoare la savarsirea infractiunii de conflict de interese, potrivit unui comunicat de presa al institutiei.

„Acuzatiile sunt grave si este absoluta nevoie de clarificarea acestora in cel mai scurt timp.
Domnul ministru se va prezenta la Parchetul General pentru a-si prezenta punctul de vedere, in acest caz. Daca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, care sa confirme acuzatiile care au fost aduse in acest moment, domnul Vasile Cepoi isi va pierde pozitia de ministru in Guvernul Romaniei. Guvernul Romaniei are tot interesul ca astfel de situatii sa fie lamurite si finalizate cu un verdict clar, pentru a nu exista nicio suspiciune cu privire la credibilitatea activitatii sale”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi este acuzat de Agentia Nationala de Integritate de conflict de interese, infractiuni impotriva intreselor financiare ale Comunitatii Europene, precum si de infractiuni de coruptie, in calitate de fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.