Ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi acuzat de Agentia Nationala de Integritate de conflict de interese si infractiuni impotriva intereselor financiare ale Comunitatii Europene, a declarat ca se considera sanctionat de catre ANI, in mod nejustificat. Mai mult decat atat, ministrul Sanatatii sustine ca a facut publica participarea sa la proiectul „Calitate si performanta in sistemul sanatatii publice din Romania” inca din luna decembrie 2011, potrivit unui comunicat de presa remis SanatateaTv.ro

a€œParticiparea mea in proiectul european mentionat, astazi, de catre reprezentantii Agentiei Nationale de Integritate intr-un comunicat de presa, nu este un secret. Am facut publica aceasta participare in proiect, in calitate de expert pe domeniul abordat de catre acesta, inca din luna decembrie 2011 cand am discutat subiectul chiar cu reprezentantii mass-media. Comunicatul Agentiei Nationale de Integritate anunta o suspiciune de incalcare a legii. Nu sunt de acord cu aceste metode de comunicare si, consider ca ANI a incalcat principiul confidentialitatii pe care il sustine chiar in comunicatul de presa. Ma consider sanctionat de catre ANI, in mod nejustificat, deoarece imaginea mea a fost afectata iremediabil inainte de a se pronunta un verdict in acest sens. Din aceste considerente imi rezerv dreptul de a actiona in justitie ANI pentru afectarea imaginii publice si neacordarea prezumtiei de nevinovatie.

Am respectat intotdeauna legea atat in calitate de medic, cat si in functiile pe care le-am detinut in administratia publica locala si centrala. Atunci cand nu am stiut interpreta legea am consultat specialistii in domeniul juridic, asa cum s-a intamplat si in acest caz. Nu am nimic de ascuns si, ma voi prezenta, fara rezerve, la institutiile abilitate pentru a-mi prezenta si sustine punctul de vedere”, a precizat ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi.