Numarul persoanelor care sufera de tromboza venoasa profunda este in continua crestere, aceasta afectiune fiind una dintre consecintele statului mult pe scaun la birou, informeaza www.dailymail.co.uk.

Potrivit specialistilor britanici, aproximativ 75% dintre persoanele cu varste cuprinse intre 21-30 de ani, care lucreaza 10 ore pe zi, nu fac pauze pentru a se ridica de pe scaun, ceea ce poate determina aparitia trombozei venoase profunde. Aceasta se manifesta prin aparitia unor cheaguri de sange in venele membrelor inferioare, din cauza stagnarii sangelui in vene. Mai mult decat atat, din cheagurile formate in venele picioarelor se pot desprinde fragmente care apoi ajung in plamani, provocand decesul persoanei in cauza.

Daca in marea majoritate a cazurilor tromboza venoasa profunda este asimptomatica, unele persoane se pot confrunta cu umflarea piciorului afectat, inrosirea acestuia, senzatia de durere, cresterea temperaturii locale, tahicardie. in aceasta situatie, medicii specialisti le recomanda persoanelor care nu fac pauze atunci cand stau la birou, sa faca miscare, inclusiv la locul de munca prin mici pauze, sa elimine surplusul ponderal, sa renunte la fumat si chiar sa adopte o alimentatie sanatoasa.