Ministerul Sanatatii anunta ca, taxa de participare la concursul de Rezidentiat pe post si pe loc in medicina, medicina dentara si farmacie care va fi organizat in acest an, a fost redusa de la suma initial propusa de 500 lei la valoarea de 360 lei/participant.

a€œPentru acest an, organizatorii concursului au propus Ministerului Sanatatii o suma majorata, de 500 lei/participant. in urma sesizarilor primite, dar si a discutiilor purtate cu organizatorii si reprezentantii studentilor am stabilit o taxa redusa la valoarea de 360 lei/participant”, au declarat reprezentantii Ministerului Sanatatii. Cuantumul taxei este stabilit prin Ordinul ministrului Sanatatii nr. 994/08.10.2012

Reamintim ca, in urma consultarilor cu reprezentantii universitatilor de medicina si farmacie, concursul de intrare in Rezidentiat va fi organizat anul acesta in data de 25 noiembrie 2012.

La fel ca anul trecut, concursul de Rezidentiat 2012 se va desfasura, descentralizat, in sase centre universitare din tara: Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Tg. Mures, Timisoara si Craiova, pentru toate domeniile, respectiv medicina, medicina dentara si farmacie.

Detaliile privind numarul locurilor, al posturilor scoase la concurs, precum si perioada de inscriere sau conditiile care trebuie indeplinite pentru inscrierea in concursul de Rezidentiat 2012 sunt publicate pe pagina oficiala de web a Ministerului Sanatatii, sectiunea REZIDENŢIAT, pagina de web www.rezidentiat.info, si in publicatia de specialitate VIAŢA MEDICALĂ.