Tătaru: S-a putut vedea o descurajare a investiţiilor româneşti sau a producătorilor de pe piaţa românească

0
39

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că politica medicamentului trebuie să fie schimbată, pentru că în această perioadă s-a putut vedea o instabilitate când venea vorba de clawback, o descurajare a investiţiilor româneşti sau a producătorilor de pe piaţa românească, o îngreunare a tot ce înseamnă autorizări.

“Avem un clawback, o politică de preţ, o aprovizionare a pieţei cu diverse produse necesare. Am putut vedea în această perioadă, o instabilitate când vorbeam de clawback, o descurajare a investiţiilor româneşti sau a producătorilor de pe piaţa românească, o îngreunare tot ce înseamnă autorizări”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a spus că politica de preţuri nu a mai fost schimbată demult, existând cereri atât de pe piaţă, atât ale producătorilor, cât şi ale pacienţilor.

Ad in title

“În acest moment, lucrăm la cele trei liste, pentru medicamentele inovative, pentru cele generice, pentru cele produse în ţară. Trebuie să aplicăm printr-un ordin de ministru legislaţia, tocmai pentru acest clawback. Sunt politici care trebuie regândite. Nu le putem regândi doar noi, ci trebuie toată industria farma plus productorii interni şi importatorii”, a afirmat Tătaru.

Acesta a adăugat că pandemia a oprit discuţiile iniţiate pe tema clawback, în decembrie.

“Au intervenit legislativ, au apărut cele trei propuneri. Cred că trebuie să gândim serios la acest lucru”, a completat ministrul.

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru au deschis, începând cu ora 15.00 video conferința online #LecțiaCovid. Resetarea sistemului de sănătate, organizată de CursDeGuvernare.ro cu sprijinul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Sănătatea TV fiind partener media.

Evenimentul va trasa o hartă a principiilor de reformă a sănătății românești, pe care să fie configurate, cu precizie, atât soluțiile concrete cât și legislația necesară implementării acestora.

Conferinţa integrală poate fi urmărită AICI.

Articolul precedentUn nou tip de teste PCR, pe baza de saliva, va fi utilizat în Japonia
Articolul următorVIDEO Dr. Beatrice Mahler: Fumatul este un inamic ce produce victime și își va arăta efectele la maturitate