Studiu: Muzica clasica ajuta la scaderea presiunii arteriale

0
2

Muzica are un puternic efect asupra starii de spirit a oamenilor, de aceea atletii inaintea unui concurs asculta muzica alerta, in timp ce unele persoane prefera muzica clasica pentru a se relaxa. Mai mult decat atat, muzica este si un mijloc eficient de scadere a presiunii arteriala, informeaza www.sheknows.com.

Studiile realizate de-a lungul timpului au evidentiat faptul ca muzica clasica, indiana sau celtica ii poate ajuta pe oamenii care sufera de hipertensiune arteriala. De exemplu, cercetatorii japonezi au descoperit ca pacientiii cu hipertensiune arteriala, care asculta muzica preferata inregistreaza valori tensionale mai mici in doar trei luni.

De asemenea, o alta cercetare realizata in 2012 de oamenii de stiinta americani a aratat ca muzica de harpa stabilizeaza presiunea arteriala a pacientilor aflati la terapie intensiva. La studiu au participat aproximativ 100 de pacienti, dintre care jumatate au ascultat muzica de harpa, in timp ce alti 50 de subiecti au format grupul de control.

Pe de alta parte, un cercetator italian a realizat un experiment ale carui rezultate au demonstrat ca muzica rock determina o crestere a tensiunii arteriale, in timp ce muzica lui Mozzart a dus la o scadere a acesteia. Prin urmare, persoanele stresate sau care urmeaza un tratament impotriva hipertensiunii arteriale, ar trebui sa asculte 30 de minute pe zi de muzica relaxanta pentru o mai buna stare de sanatate.

Articolul precedentProf. univ. dr. Irinel Popescu si prof. univ. dr. Mihai Lucan au fost decorati cu cea mai inalta distinctie a Bisericii Ortodoxe
Articolul următorZiua Pneumologiei Romanesti, sarbatorita pentru prima data in tara noastra