Premierul Victor Ponta a preluat interimatul la Sanatate, dupa ce dr. Vasile Cepoi a demisionat de la conducerea ministerului in data de 1 octombrie 2012. Victor Ponta va asigura interimatul o perioada de 45 de zile, delegand atributiile administrative dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Conform unui comunicat al Ministerului Sanatatii, dr. Vasile Cepoi i-a cerut in data de 1 octombrie 2012 premierului Victor Ponta eliberarea din functia de ministru al Sanatatii.

Dr. Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua functia de consilier de stat al premierului pe probleme de Sanatate.

Demisia ministrului Sanatatii, dr. Vasile Cepoi , a venit in contextul in care Agentia Nationala de Integritate a remis un comunicat de presa in care a anuntat constatarea existentei unor indicii referitoare la o posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, precum si de coruptie, in perioada in care a fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.