Specialistii atrag atentia asupra faptului ca spray-ul autobronzant creste riscul de cancer din cauza unei substante din compozitie numita dihidroxiacetona. Considerat cu multi ani in urma o varianta mai sigura in comparatie cu utilizarea solarului, spray-ul autobronzant s-a dovedit a fi la fel de periculos.

Potrivit unui studiu recent, substanta patrunde cu usurinta in plamani, precum si in fluxul sanguin si distruge ADN-ul, formandu-se in felul acesta tumori. De asemenea, cercetarile au evidentiat faptul ca dihidroxiacetona, despre care se spunea ca nu afecteaza sanatatea, poate agrava astmul si poate accelera evolutia emfizemului pulmonar si bolilor pulmonare cronice obstructive.

in aceste conditii medicii specialisti, care au efectuat doar cateva teste asupra nocivitatii spray-ului autobronzant, sustin ca acesta se afla la originea multor cazuri de cancer.

Totodata, cercetatorii atentioneaza asupra faptului ca supusi riscului de a se imbolnavi sunt atat oamenii care merg in saloanele de bronzare articiala, cat si angajatii care utilizeaza aceste substante.