Salvați Copiii face un apel pentru dotarea Maternității Bucur și a Spitalului „Sf. Maria” din Iași

0
275

Organizația Salvați Copiii face un apel urgent pentru dotarea cu rampe de oxigen și ventilatoare performante, prioritară a Maternității Bucur, devenită linie COVID-19, și a Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, unde sunt internați 34 de copii bolnavi de COVID-19 și alți șapte în secția ATI.

„România se confruntă cu valul 4 al pandemiei de Covid-19. Din păcate, acesta este cel mai mare de până acum și încă nu a atins vârful. Estimările făcute de specialiști ne spun că vom ajunge la 20.000 de cazuri pe zi în următoarea perioadă. Presiunea pusă pe sistemul medical în ultimele 19 luni este resimțită în acest moment și de către copiii internați, în Maternitatea ‘Bucur’ din București și Spitalul de Urgenţă pentru Copii ‘Sf. Maria’ din Iași, care au nevoie urgentă de aparatură medicala vitală”, se arată într-un comunicat Salvați Copiii.

Potrivit aceleiași surse, maternitatea Bucur din București, transformată în unitate COVID-19, are nevoie de suplimentarea aparaturii cu șase rampe de oxigen și șase pulsoximetre cu senzori, care măsoară pulsul, saturația de oxigen și frecvența cardiacă. În acest moment, trei saloane au nevoie de aceste rampe, cele existente sunt model vechi și din aceste motive nu poate fi folosită aparatura medicală de generație nouă.

Și Spitalul de Urgenţă pentru Copii ‘Sf. Maria’ din Iași e într-o situație de urgență, unitatea medicală având internați 34 de copii cu COVID-19, alți cinci copii sunt internați în Secția de Terapie Intensivă. Medicii au nevoie de două ventilatoare cu HFO (unul pentru neonatologie și unul pentru pediatrie).

“Timpul nu stă în loc pentru medici, gravide, nou-născuți și copiii bolnavi de această boală atât de complexă, despre care încă nu avem toate datele. Cazul acestor două unități medicale este unul cu atât mai special cu cât deja numărul cazurilor complicate crește. Încercăm să suplinim aceste carențe, pentru ca medicii să își poată face meseria”, a declarat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv Salvați Copiii România.

Costul aparaturii medicale solicitate de cele două spitale se ridică la 100.000 euro.

Articolul precedentInstitutul Clinic Fundeni: Meningita, de trei feluri. Simptomele, asemănătoare gripei
Articolul următorVIDEO Șase ani de la tragedia Colectiv. Oare am învățat ceva?