Institutul Clinic Fundeni: Meningita, de trei feluri. Simptomele, asemănătoare gripei

0
67

Reprezentanții Institutului Clinic Fundeni au explicat că meningita apare cel mai frecvent din cauza acțiunii unor factori de natură infecțioasă și mai rar din cauza unor traumatisme sau altor boli cu evoluție cronică.

Potrivit Institutului Clinic Fundeni, meningita este de mai multe feluri, respectiv bacteriană, virală și fungică, iar simptomele pot fi asemănătoare cu ale gripei, însă în unele cazuri sunt mai severe.

În cazul meningitei bacteriene, acesta este cauzată de diferite tipuri de bacterii (meningococ, pneumococ, Listeria monocytogenes), este contagioasă și este cea mai periculoasă formă de meningită, precizează Institutul Clinic Fundeni, într-o postare pe Facebook.

Referitor la meningita virală, reprezentanții aceluiași Institut au explicat că apare mai des decât cea bacteriană, însă este o formă mai blândă. De asemenea, poate fi cauzată de virusuri precum enterovirusuri, virusul herpes simplex, virusul urlian.

În postarea Institutului se mai arată că meningita fungică este un tip de meningită mai rar întâlnit, iar de regulă afectează persoanele cu un sistem imunitar foarte slăbit, precum persoanele care suferă de cancer sau SIDA.

 

Articolul precedentSpitalul modular de la Lețcani nu se mai redeschide marți
Articolul următorSalvați Copiii face un apel pentru dotarea Maternității Bucur și a Spitalului „Sf. Maria” din Iași