Romania va lansa in curand o aplicatie pentru sprijinirea vaccinarii

0
26

Romania este una din primele tari care va introduce o aplicatie pentru dispozitive mobile, menita sa aminteasca parintilor ca ar trebui sa-si vaccineze copiii. Aplicatia a fost dezvoltata de Biroul Regional pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii si urmeaza sa fie tradusa si adaptata de catre autoritatile sanitare ale fiecarei tari.

Dr. Victor Olsavszky, reprezentantul OMS in Romania, a declarat pentru sanatateatv.ro ca aceasta solutie a fost conceputa pentru clasa de mijloc, care isi ia tot mai mult informatiile medicale de pe internet, nu doar de la medic: „pe baza experientei pe care o avem, cei care uita sa-si duca copilul la vaccinare sau chiar refuza sunt exact din categoria aceasta”.

Potrivit site-ului OMS, aplicatia contine informatii despre vaccinuri, bolile pe care le previn si calendarul de imunizare al tarii respective. Pentru Romania, informatiile sunt furnizate de Ministerul Sanatatii si Institutul National de Sanatate Publica. Parintii care o descarca trebuie sa completeze numele si data de nastere a copilului lor, iar smartphone-ul le va atrage atentia de fiecare data cand se apropie momentul unei noi vaccinari. Aplicatia le va oferi si posibilitatea de a introduce numarul de telefon al medicului de familie.

Ad in title

„Vaccinapp” – asa cum ar urma sa se numeasca aplicatia – va fi lansata in jurul Saptamanii Internationale a Imunizarii (24-30 aprilie) mai intai de Estonia, Ungaria si Romania, in cadrul unui proiect coordonat de Republica Moldova. Conform OMS, anual, imunizarile previn 2-3 milioane de decese la nivel mondial. insa unul din cinci copii inca ramane nevaccinat.

Articolul precedentUrmarire penala pentru efectuarea unor operatii estetice ilicite la un spital public din Bucuresti
Articolul următorProiect Ministerul Sanatatii: Spitalele pot inchiria spatiile suplimentare furnizorilor de servicii medicale necesare populatiei