Proiect Ministerul Sanatatii: Spitalele pot inchiria spatiile suplimentare furnizorilor de servicii medicale necesare populatiei

0
115

Spitalele pot inchiria spatiile suplimentare furnizorilor de servicii medicale necesare populatiei, altele decat cele furnizate de unitatea sanitara care detine spatiul de inchiriat, potrivit unui proiect al Ministerului Sanatatii, supus dezbaterii publice.

„Prin inchirierea spatiilor se vor realiza venituri suplimentare pentru intretinerea, repararea, modernizarea imobilelor in care unitatea sanitara isi desfasoara activitatea sau pentru achizitia unor dispozitive medicale. Venitul suplimentar va fi impartit conform prevederilor legale, o cota de 50% va reveni autoritatii publice/institutiei publice care are calitatea de locatar, restul de 50% din chirie urmand sa fie virata la bugetul de stat”, se precizeaza in proiectul Ministerului Sanatatii.

Scopul acestui proiect este acela de a realiza venituri suplimentare pentru unitatile spitalicesti cu paturi, dar si de a le oferi pacientilor acces la produse alimentare sau de uz personal necesare pe durata spitalizarii.

„Pacientii, apartinatorii pacientilor si angajatii unitatilor sanitare cu paturi trebuie sa aiba posibilitatea de a cumpara produse alimentare sau de uz personal necesare pe perioada internarii sau a activitatii desfasurate in incinta spitalului. Precizam ca, unele unitati sanitare sunt situate la distente foarte mari de centrele comerciale. in scopul imbunatatirii conditiilor de spitalizare, unitatile sanitare cauta solutii pentru realizarea unor venituri suplimentare”, este prevazut in proiectul Hotararii de Guvern.

De asemenea, in proiect este specificat faptul ca inchirierea spatiilor suplimentare se va face numai cu avizul prealabil al Ministerului Sanatatii, prin licitatie publica, cu respectarea tuturor actelor normative in vigoare. Astfel, Ministerul Sanatatii va intocmi norme metodologice cu caracter intern pentru aprobarea inchirierii imobilelor sau a partilor din acestea, norme avizate de structurile interne si aprobate prin ordin intern.

Articolul precedentRomania va lansa in curand o aplicatie pentru sprijinirea vaccinarii
Articolul următor23 de speakeri internationali, la cea de-a 40-a editie a Congresului National al SRDNBM