Primarul capitalei anunță lansarea unui call center gratuit pentru consultații medicale

0
34

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, vineri, că persoanele care au nevoie de o consultaţie medicală şi care nu pot accesa platforma gratuită online pacient.assmb.ro pot să apeleze linia telefonică 0374.887.887.
Într-o transmisie live pe Facebook, primarul general a menţionat că platforma pacient.assmb.ro a fost utilizată până în prezent de peste 2.000 de persoane.
„Pentru cei care nu au abilităţi de a interacţiona cu platformele on-line am pregătit şi un call center: 0374.887.887. La acest număr de telefon sună în special persoanele trecute de o anumită vârstă care nu reuşesc să introducă toate datele sau nu au laptop sau smartphone şi sunt sprijinite de doamnele doctor care răspund la acest număr de telefon pentru a-şi spune problema: dacă au o afecţiune cronică şi au nevoie de o reţetă sau de un sfat sau dacă este o durere acută şi cum trebuie să acţioneze. Fireşte, pentru urgenţe, se merge la camera de gardă a spitalelor. Dar tocmai pentru a nu aglomera în plus spitalele în această perioadă, pentru sfaturi medicale, reţete sau concedii se poate apela cu încredere această platformă”, a spus Gabriela Firea.Directorul medical al ASSMB, Turkes Ablachim, a precizat că specialităţile cele mai solicitate sunt: pneumologia, psihiatria, medicină internă, gastroenterologia şi dermatovenerologia, potrivit Agerpres.
Pe 4 aprilie, Gabriela Firea anunţa că proiectul consultaţiilor medicale gratuite online, pacient.assmb.ro, a fost extins la 18 spitale din Capitală, după ce programul-pilot lansat la Colentina a fost accesat de 749 de pacienţi în decurs de două săptămâni.
Răspund întrebărilor adresate aproape 500 de medici din peste 30 de specializări, angajaţi în spitalele administrate de PMB.
„Platforma este foarte uşor de utilizat: pacienţii accesează site-ul pacient.assmb.ro, introduc o scurtă descriere a problemelor de sănătate pe care le au şi ataşează, dacă este cazul, documentele medicale relevante (rezultate analize, recomandări de la specialişti, istoric medical, bilete de ieşire din spital). Se selectează spitalul, specialitatea şi medicul, apoi se introduc datele personale, precum şi cele de contact. Răspunsul va fi primit direct din partea medicului în 12-24 ore în funcţie de disponibilitatea specialistului şi de numărul de cazuri pe care acesta le are în analiză”, preciza edilul general.
Platforma este optimizată şi pentru dispozitivele de telefonie mobilă cu sistem de operare iOS sau Android.

Articolul precedentONU: Colaborare istorică între numeroase țări pentru vaccinuri, teste și tratamente anti-COVID-19
Articolul următorCOVID-19: Aproape jumătate dintre noile infecţii de luna aceasta din Italia au avut loc în aziluri de bătrâni