ONU: Colaborare istorică între numeroase țări pentru vaccinuri, teste și tratamente anti-COVID-19

0
35

Mai multe țări, printre care Franța și Germania, își unesc forțele într-o iniţiativă globală „istorică” pentru a accelera producţia de vaccinuri, tratamente şi teste împotriva COVID-19. Această colaborare a fost lansată astăzi de ONU.
„Este o colaborare istorică pentru a accelera dezvoltarea, producţia şi distribuţia echitabilă a vaccinurilor, testelor şi a tratamentelor pentru COVID-19”, a declarat directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferinţe de presă virtuale la care au participat şi preşedintele francez Emmanuel Macron şi preşedintele Comisiei Europene Ursula von der Leyen.
„Ne confruntăm cu o ameninţare comună pe care nu o putem învinge decât printr-o abordare comună”, a subliniat șeful OMS.
Învingerea noii pandemii de COVID-19 necesită „cel mai important efort de sănătate publică din istorie”, a declarat la rândul său secretarul general al ONU Antonio Guterres, la lansarea iniţiativei globale.
„Lumea trebuie să dezvolte, să producă şi să asigure o distribuţie echitabilă a vaccinurilor, a tratamentelor şi testelor sigure şi eficiente împotriva COVID-19. Nu un vaccin sau tratamente pentru o ţară sau regiune sau jumătate din lume – ci un vaccin şi un tratament accesibil, sigur, eficient şi care poate fi administrat cu uşurinţă şi poate fi disponibil în mod universal – pentru toţi, în întreaga lume”, a mai spus Guterres.

Articolul precedentVoci pentru Sănătate – Miljana Grbic: Vaccinarea trebuie continuată cu măsurile de prevenire ale infectarii cu COVID-19
Articolul următorPrimarul capitalei anunță lansarea unui call center gratuit pentru consultații medicale