Voci pentru Sănătate – Miljana Grbic: Vaccinarea trebuie continuată cu măsurile de prevenire ale infectarii cu COVID-19

0
42

O nouă ediție a emisiunii „Voci pentru Sănătate | Live cu Ileana Toma”, un proiect al Sănătatea Press Group a avut-o ca invitată pe dr. Miljana Grbic, șefa biroului OMS România. Una dintre temele de discuție a fost Săptămâna Mondială a Imunizării în vremea pandemiei de COVID-19.

„OMS a publicat linii directoare ca să ajute autoritățile naționale în prioritizarea serviciilor de sănătate esențiale, inclusiv menținerea imunizării de rutină pe perioada pandemiei.

Putem spune că întreruperea activtăților de imunizare, chiar și pentru perioade scurte de timp, poate duce la o acumulare de persoane susceptibile de contagiere, cu risc mare de a contracta oricare dintre bolile prevenibile prin vaccinare. Iar în acest caz riscul de apariție a focarelor de boli infecțioase este ridicat. În cadrul acestor focare pot apărea decese produse de bolile prevenibile prin vaccinare. Ceea ce va constitui o povară și mai mare asupra unor sisteme de sănătate deja supra solicitate de COVID-19.

Ad in title

De aceea este importantă menținerea campaniilor de imunizare de rutină, atâta vreme cât măsurile de răspuns la pandemia de COVID-19 o permit. Este importantă respectarea liniilor directoare referitoare la măsurile de prevenire ale infectarii cu COVID-19 în timpul campaniilor de imunizare”, a declarat Miljana Grbic.

Puteți urmări înregistrarea emisiunii AICI.

Articolul precedentProf. dr. Cătălina Poiană: La nivel mondial, milioane de vieți sunt salvate datorită vaccinării
Articolul următorONU: Colaborare istorică între numeroase țări pentru vaccinuri, teste și tratamente anti-COVID-19