Premiile primei ediții a Forumului Tinerilor Medici Infecționiști 2023

0
330

Vineri s-a încheiat prima ediție a Forumului Tinerilor Medici Infecționiști, manifestare dedicată dezvoltării și îmbunătățirii aptitudinilor tinerilor medici pe diverse componente necesare în exercitarea profesiei.

Evenimentul – care s-a bucurat de o prezență generoasă, tânără și determinată în aprofundarea tematicilor dezbătute – s-a desfășurat  în perioada 27-29 septembrie și a fost organizat de Societatea Națională Română de Boli Infecțioase, coordonatorii științifici ai acestuia fiind prof. univ. dr. Simin Aysel Florescu și prof. univ. dr. Victoria Aramă.

Ultima zi a Forumului Tinerilor Infecționiști a fost dedicată unei componente esențiale a acestei profesii,  comunicarea, printr-un workshop susținut cu participarea unor jurnaliști specializați în domeniul sănătății precum Carla Cristina Tănăsie(Digi24), Liliana Curea(ProTV) și Alina Neagu(HotNews.ro).

Managementul evenimentului a fost asigurat de Sănătatea Press Group.

Premiile acordate participanților

La finalul Forumului s-au acordat premii pentru prezentare orală sau postere, următorilor medici:

  1. Premiul întâi – constând în participarea la ECCMID 2024 Congress și Infection Journal membership (3 ani) – a fost acordat dr. Aida-Isabela Adamescu, pentru lucrarea „Raportul neutrofile/limfocite – rol în aprecierea severității infecției gripale la pacienții spitalizați” și dr. Ștefan Lupașcu, autorul lucrării „Aabordarea terapeutică a unui pacient cu sepsis cu germene pan-rezistent și multiple coinfecții”.
  2. Al doilea premiu – membership pe durata a doi ani la Young Scientist și Infection Journal – a fost oferit dr. Mihaela-Mariana Mavrodin, autorul lucrării „Coinfecția cu HPV și HIV la femei într-un județ din Sud-Estul României” și constă
  3. Premiul al treilea a ajuns la dr. Alin Feiereisz, pentru lucrarea „Impactul modificărilor climatice din România asupra evoluției infecțiilor respiratorii acute în sezonul rece” și constă în membership ESCMID pe durata unui an la Young Scientist Membership  și Infection Journal.

De o mențiunea specială a beneficiat Oana-Alexandra Ganea, autoarea lucrării „Un caz de endocardită pe valvă aortică biologică cu multiple complicații sub antibioterapie”

Au fost acordate și trei premii postere – Young Scientist Membership ESCMID – 1 an + Tratat de boli infectioase, prof. univ. dr. Emanoil Ceaușu (volumul I, volumul II, volumul III – următorilor medici, pentru lucrările aferente:

  • dr. Casandra Bulescu – Babeș – „Neuroborelioza precoce manifestată prin paralizie de nerv abducens stâng”
  • dr. Carmen Elena Florea – „Artrita reactivă – Abordare multidisciplinară”
  • dr. Smaranda Crăciun – „Meningoencefalita cu dublă etilogie: bacilară și virusul encefalitei de căpușă – Prezentare de caz”
  • dr.Raluca Mihai – „Sepsis cu streptococ beta hemolitic de grup C cu punct de plecare orofaringian”
  • dr. Georgiana Neagu – „ O cauză atipică a reacției Arthus”
  • George Cosmin Popovici – „Impactul infecției Covid-19 asupra evoluției tuberculozei la pacienții spitalizați în context pandemic”

Articolul precedentProgram de Educaţie privind Tehnicile de Resuscitare de Bază în unităţile de învăţământ preuniversitar din Bucureşti
Articolul următor„Gustos și sănătos în farfuria din spital”: Proiect de redefinire a meniurilor pentru copiii spitalizați