„Gustos și sănătos în farfuria din spital”: Proiect de redefinire a meniurilor pentru copiii spitalizați

0
234
foto: ASSMB
La Spitalul de Copii „Dr. Victor Gomoiu”, administrat de ASSMB, a fost lansat programul „Gustos și sănătos în farfuria din spital”, care vizează îmbunătățirea meniurilor din spitalele de pediatrie.

Inițiativa aparține Asociației „Din Grijă Pentru Copii”, cu sprijinul Asociației Române de Educație în Alergii (AREA) și al Asociației „Lumea Emei” care, în baza unui parteneriat cu ASSMB și Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” , își propune să transforme mâncarea pe care copiii internați o primesc în perioada spitalizării, oferind acesteia mai mult gust și calitate o calitate nutrițională sporită.

foto: ASSMB
În perspectivă, se are în vedere ca proiectul „Gustos și sănătos în farfuria din spital” să fie extins și în cadrul celorlalte spitale de pediatrie.

Faza pilot se va desfășura pe durata a șase luni

Timp de jumătate de an, o echipă formată din nutriționist, bucătar și specialiști în nutriție medical, va implementa noi meniuri în bucătăria spitalului, având ca scop îmbunătățirea semnificativă a gustului, aspectului și a calității mâncării oferite copiilor, răspunzând în același timp și nevoilor specifice ale micilor pacienți, care suferă de alergii alimentare și respiratorii.
Inițiativa are mai multe obiective printre care realizarea de cursuri tehnice de gătit cu personalul din bucătăriile spitalelor de pediatrie, sesiuni de consiliere în dietetică și nutriție, utilarea spitalelor cu aparatură de specialitate, suplimentarea costului meniului clasic cu ajutorul partenerilor.
Pentru etapa de redefinire a meniurilor din spital, proiectul beneficiază de expertiza unui nutriționist și a unui bucătar cu supra-specializare în dietă medicală, dar și de consilierea medicilor alergologi din cadrul Asociației de Educație în Alergii.
Articolul precedentPremiile primei ediții a Forumului Tinerilor Medici Infecționiști 2023
Articolul următorMinisterul Sănătății: Parteneriat anti-corupţie cu SUA