Ministerul Sănătății: Parteneriat anti-corupţie cu SUA

0
252

Ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a participat vineri, alături de reprezentanţi ai Departamentului de Justiție al SUA, la al doilea eveniment despre integritate şi practici anti-corupţie în sistemul de achiziţii publice în sănătate.

Workshop-ul se adresează managerilor din sectorul sanitar, directorilor de achiziții publice, directorilor de spitale, autorităților locale, primarilor și reprezentanților caselor județene de asigurări de sănătate.

Potrivit oficialului, parteneriatul cu reprezentanţii Departamentului pentru Justiţie va continua şi se va dezvolta pentru un model de bună practică ce se dorește a fi extins:

„Ministerul Sănătății în colaborare cu Ambasada Statelor Unite din România, Departamentul de Justiție SUA și Organizația Mondială a Sănătății a organizat a doua ediție a workshop-ului despre anticorupție în achizițiile publice din sănătate.

În cadrul workshop-ului au fost prezenți partenerii de la Departamentului de Justiţie al SUA, prin Biroul Federal de Investigaţii (FBI), care au fost coorganizatori ai acestui eveniment și care au împărtășit din experiența acestora în ceea ce privește metodele de anticorupție ce pot fi utilizate pentru buna implementare a proiectelor finanțate din fonduri internaționale. De asemenea, au fost prezentate măsuri și exemple de bune practici referitoare la implementarea proiectelor din sănătate finanțate din fondurile internaționale actuale, de către Agenția Națională de Achiziiții Publice (ANAP) și Agenția Națională de Integritate (ANI)” – se precizează într-un comunicat.
„Este o activitate care este dedicată bunelor practici în domeniul combaterii corupţiei. Este vorba de acţiuni preventive şi ne bucurăm să fim parteneri cu autorităţile de stat din Statele Unite ale Americii și cu instituțiile din România care au responsabilităţi în domeniu, respectiv, cu Agenţia Naţională de Integritate şi Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice. Ne dorim ca participanţii, fie că este vorba de conducători de spitale, fie că e vorba de reprezentanţi ai direcţiilor de sănătate publică, să dobândească cunoştinţe, să poată să-şi exprime punctele de vedere legate de pericolele care există în ceea ce priveşte procedurile de achiziţie publică”, a afirmat ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.
Articolul precedent„Gustos și sănătos în farfuria din spital”: Proiect de redefinire a meniurilor pentru copiii spitalizați
Articolul următorTimişoara: Spital de campanie deschis în perioada pandemiei de COVID-19, desființat