Premieră: Compartiment de psihiatrie pediatrică pentru copiii cu autism internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași

0
511
Foto: Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Sfanta Maria”, Iasi
Pentru că, în ultimul timp, medicii ieșeni s-au confruntat cu solicitări din partea părinților ai căror copii au fost diagnosticați cu autism, consilierii județeni, reuniți în ședință de plen, au votat noua structură a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași care prevede și înființarea, în premieră națională, a Compartimentului de psihiatrie pediatrică; acesta va avea cinci paturi și va fi adresat copiilor cu această patologie, informează instituția.
Pentru înființarea acestui compartiment – care are în structură, printre altele, un logoped și un psiholog – au fost purtate discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor naţionale care au ca specific de activitate spectrul autism.

Noul compartiment răspunde nevoilor copiilor internați și părinților care îi însoțesc

Pentru prima dată în cei peste 50 de ani de funcționare, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Iași, pacienții pot beneficia de îngrijire medicală în toate specialitățile iar, ca noutate, aici va funcționa, pe lângă cele existente și câte un compartiment pentru boli infecțioase (cu 15 paturi) și genetică (trei paturi). Totodată, pentru monitorizare post-transplant hepatic a fost înființat un compartiment de Chirurgie hepatobiliopancreatică iar noul compartiment chirurgical de Oftalmologie, cu cinci paturi, va deveni funcțional începând cu data de 1 noiembrie, ceea ce reprezintă un pas important pentru unitatea pediatrică ieșeană având în vedere numărul mare de pacienți care se adresează spitalului.
„Medicii sunt pregătiți să preia și să intervină în cazul tumorilor oculare, patologiilor oculare ale nou-născutului și prematurului, precum și în cazul diverselor malformații oculare” – precizează managerul Spitalului pentru Copii, Alina Belu.
Organigrama votată de consilierii județeni în ședința ordinară prevede și suplimentarea posturilor de registrator medical.
Articolul precedentSfatul medicului: „Beau apă doar când mi-e sete”, corect sau greșit?
Articolul următorStudiu: Vaccin împotriva dependenţei de cocaină, rezultate promiţătoare în testele pe animale