Sfatul medicului: „Beau apă doar când mi-e sete”, corect sau greșit?

0
1157
„Astăzi vrem să dezbatem un mit comun: <<Beau apă doar când mi-e sete.>> Este corect sau greșit? Setea este, desigur, un semn că organismul nostru are nevoie de hidratare, dar așteptarea până când te simți însetat nu este cea mai bună abordare” – este tema unei informări lansate de reprezentanții Institutul Clinic Fundeni pe pagina de socializare a instituției.
Potrivit specialiștilor, sunt mai multe rațiuni pentru care hidratarea organismului este recomandată, după cum urmează:
  • Prevenirea deshidratării: Așteptând să simți setea, organismul tău poate să fi pierdut deja o cantitate semnificativă de apă. Hidratarea regulată ajută la menținerea unui echilibru hidric adecvat și previne deshidratarea.
  • Funcția cognitivă și concentrarea: Lipsa de hidratare corespunzătoare poate afecta concentrarea și funcția cognitivă. Așadar, consumul regulat de apă poate îmbunătăți performanța mentală.
  • Hidratarea pielii și a organismului: Apa ajută la menținerea pielii hidratate și la funcționarea corectă a multor procese vitale din organism.
„Setea nu este întotdeauna un semnal corect: uneori, senzația de sete poate fi confundată cu alte senzații, cum ar fi foamea sau oboseala” – precizează reprezentanții instituției.
„Deci este important să nu așteptăm să fim însetați pentru a consuma apă. O abordare mai bună este să dezvoltăm un obicei de a bea apă pe tot parcursul zilei, menținându-ne astfel organismul bine hidratat și funcționând la capacitatea maximă” – conchid aceștia.
Articolul precedentPremieră medicală, SCJU Bistrița: Intervenții de chirurgie toracică minim invazivă fără intubație
Articolul următorPremieră: Compartiment de psihiatrie pediatrică pentru copiii cu autism internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria” Iași