Peste 900 de pacienti au primit voucherele necesare investigatiilor pentru aprobarea tratamentului fara interferon

0
16

925 de vouchere pentru testarile necesare dosarelor medicale pentru aprobarea tratamentului fara interferon, din totalul de 2145 care au fost distribuite catre medici, au ajuns la pacientii cu hepatita C pana la data de 6 noiembrie 2015, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Testarile aferente au fost derulate pentru 801 de pacienti, iar in urma prelucrarii a 457 de seturi de investigatii doar 60% dintre pacienti indeplinesc criteriile necesare pentru accesul la tratament fara interferon, potrivit un comunicat al CNAS.

„Medicii specialisti care au primit voucherele trebuie sa evalueze cu responsabilitate pacientul caruia ii recomanda efectuarea setului de investigatii, tinand cont de criteriile de includere in tratament. Voucherele au fost distribuite strict pentru intocmirea dosarelor pentru aprobarea tratamentului fara interferon”, a declarat Vasile Ciurchea, presedintele CNAS.

Ad in title

Distribuirea voucherelor pentru aceste investigatii a inceput in 26 octombrie catre unitati sanitare din noua centre din tara: Bucuresti, Cluj, Constanta, Craiova, Iasi, Sibiu, Targu Mures, Timisoara, Oradea.

Pentru a intra in posesia voucherelor, pacientii trebuie sa se adreseze medicilor de specialitate din respectivele unitati sanitare cu bilet de trimitere de la medicul de familie. Dupa efectuarea consultatiei de specialitate, medicii vor inmana voucherele pentru efectuarea gratuita a testarilor numai acelor pacienti care indeplinesc criteriile de includere in tratament prevazute in protocolul terapeutic elaborat de comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii si publicat in Monitorul Oficial in 4 noiembrie 2015.

in urma testarilor, daca medicul curant stabileste ca pacientul corespunde criteriilor de eligibilitate, intocmeste dosarul pentru aprobarea tratamentului fara interferon si il inmaneaza pacientului, care il va depune la casa de asigurari cu care se afla in relatie contractuala medicul curant. Ulterior, casa de asigurari judeteana va transmite dosarul la CNAS, unde o comisie de specialitate va analiza dosarul si va retrimite decizia casei judetene de asigurari, care va ajunge in cele din urma la pacient. Daca dosarul este aprobat, pacientul merge cu decizia de aprobare la medicul curant, care ii va si elibera reteta necesara pentru tratamentul fara interferon.

Articolul precedentStresul poate impiedica femeile sa ramana insarcinate
Articolul următorBeneficiarii de transplant, voluntari intr-o campanie pro-donare de organe