Beneficiarii de transplant, voluntari intr-o campanie pro-donare de organe

0
55

Pacienti care au beneficiat de transplant, pacienti in program de dializa, dar si membri sustinatori, cu totii vor pleca la drum impreuna cu povestile lor de viata, pentru a informa si transmite mesaje privind aspectul benefic al donarii de organe.

Mai exact, in perioada 16-18 noiembrie, 16 voluntari din cadrul Asociatiei Transplantatilor din Romania (ATR) vor ajunge pentru prima data si in orasul Pitesti, in cadrul campaniei nationale de informare „Spune Da! Sustine donarea de organe!”, ajunsa la cea de -a IX editie.

„Educatia ne pregateste pentru viata si educatia salveaza in acelasi timp vieti!, de aceea membrii ATR au ales anul acesta sa se adreseze elevului si studentului de azi, pentru a contribui cu informatie corecta la formarea omulului de maine. Elevii de la Colegiul National I.C. Bratianu, dar si studentii din cadrul Universitatii din Pitesti vor primi in mod direct pentru a disemina mesaje despre caracterul legal si benefic al donarii de organe, vor avea ocazia sa puna intrebari si sa afle raspunsuri de la oameni care traiesc datorita generozitatii sublime a semenilor”, a declaratGheorghe Tache, presedintele ATR, conform unui comunicat de presa remis www.sanatateatv.ro.

Potrivit aceleiasi surse, programul este intregit cu discutii cu localnici, momente emotionante dedicate memoriei Donatorilor-ingeri, dar si o vizita la Spitalul Judetean de Urgenta, institutie care are acreditare pentru declararea potentialilor donatori in moarte cerebrala si unde au fost facute recent proceduri de prelevare de organe.

Campania s-a derulat in luna octombrie si in Campina, iar dupa Arges voluntarii se vor indrepta spre Ramnicu Valcea.

Articolul precedentDr. Valeria Herdea: „Nu se administreaza antibiotice in boli virale, deoarece nu au eficienta”
Articolul următorProblematica vaccinarii, abordata la Conferinta Nationala de Microbiologie si Epidemiologie, editia a VIII-a, 2015