Stresul poate impiedica femeile sa ramana insarcinate

0
275

Stresul vine odata cu grijile cotidiene, situatiile neasteptate sau dorintele neindeplinite. in cazurile in care familiile isi doresc copii, diminuarea stresului trebuie sa reprezinte o prioritate pentru acestea.

in urma unui studiu realizat de dr. Courtney Denning-Johnonsn de la Universitatea Ohio, in cadrul caruia au fost observate 501 femei intre 18 si 40 de ani, s-a demonstrat ca femeile care aveau cel mai inalt nivel de stres prezentau si o probabilitate cu 29% mai mica de a concepe copii, potrivit unui comunicat de presa remis www.sanatateatv.ro.

Astfel, cercetatorii considera ca in aceste cazuri poate fi vorba fie de un efect direct al stresului asupra organismului (libidou scazut, tulburari de erectie), fie de faptul ca oamenii stresati au tendinta de a-si reduce activitatea sexuala, ceea ce scade sansele de a aduce pe lume un copil.

„Majoritatea persoanelor isi doresc sa aiba control direct asupra a ceea ce li se intampla. Nu este de mirare ca se simt vulnerabili si stresati atunci cand dupa un an de incercari, sarcina nu apare. Astfel, este foarte important ca partenerii de viata sa fie cat mai relaxati in perioada in care vor sa conceapa si chiar e indicat sa apeleze la yoga, meditatie sau sedinte de terapie de specialitate”, a declarat dr. Irina Oproiu, medic specialist Obstetrica – Ginecologie, Doctorand in domeniul fertilitatii si reproducerii asistate.

Articolul precedentPsihologii ajuta voluntar victimele incendiului din Colectiv
Articolul următorPeste 900 de pacienti au primit voucherele necesare investigatiilor pentru aprobarea tratamentului fara interferon