La initiativa Ministerului Sanatatii, Compania Antibiotice Iasi a anuntat ca va trimite in judetele Buzau si Vrancea un camion cu medicamente, din categoriile antibiotice, antialgice, antiinflamatorii, pentru boli cardiovasculare, in valoare de peste 100.000 lei, potrivit unui comunicat de presa transmis Sanatatea TV.

Donatia va ajunge la Directiile de Sanatate Publica din judetele Vrancea si Buzau care, conform evaluarilor realizate, le va distribui unitatilor sanitare in functie de necesitati. Transportul va fi asigurat, gratuit, cu sprijinul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

Ministerul Sanatatii a facut in data de 12 februarie 2012, un apel catre producatorii de medicamente de a sprijini autoritatile prin donatii de medicamente si produse medicamentoase pentru judetele afectate de ninsori si temparaturi scazute. Deocamdata au raspuns solicitarii autoritatilor societatile Terapia Cluj-Napoca, Novartis, Biofarm.

Toti cei care doresc sa se implice in aceasta actiune pot transmite listele cu medicamentele ce urmeaza a fi donate la Directia de Asistenta Medicala si Politici Publice de Sanatate din cadrul Ministerului Sanatatii, la numerele de contact:

Tel/fax: 021/307 25 67

021/307 25 66

De asemenea gestionarea donatiilor din partea companiilor, precum si distributia lor se va face de catre Ministerul Sanatatii, in colaborare cu Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Ministerul Sanatatii multumeste tuturor celor care s-au implicat sau care se vor implica in aceasta actiune.