Persoanele care consuma zilnic ceai verde prezinta un risc cu 25% mai mic sa dezvolte probleme cu memoria la varste inaintate, potrivit unui studiu al oamenilor de stiinta de la o prestigioasa universitate din Japonia.

Acest lucru este posibil deoarece frunzele de ceai verde contin o cantitate importanta de antioxidanti, care au efect antiinflamator ce protejeaza legaturile dintre neuroni de efectul distrugator al radicalilor liberi.

Timp de trei ani, expertii japonezi au monitorizat peste 14.000 de voluntari cu varsta de peste 65 de ani, astfel ca la sfarsitul studiului acestia au fost supusi unor seturi de investigatii medicale. Rezultatele analizelor medicale au aratat ca voluntarii care au consumat aproximativ cinci cani de ceai verde pe zi nu au avut probleme majore cu memorarea, si chiar si-au amintit anumite episoade din tinerete.

De asemenea oamenii de stiinta sustin ca ceaiul verde trebuie asociat cu o dieta sanatoasa care include peste, fructe si legume, fara fumat si multa miscare.