Ministerul Sănătăţii mai are de primit în aprilie, mai şi iunie nouă milioane de doze de vaccin anti-COVID

0
244

Ministerul Sănătăţii mai are de primit în aprilie, mai şi iunie nouă milioane de doze de vaccin anti-COVID, a declarat, joi, ministrul Alexandru Rafila.

„Depozitele sunt pline şi din păcate nu avem la dispoziţie un mecanism acceptabil care să facă posibilă amânarea livrării cel puţin a acestor doze, în condiţiile în care este aproape imposibil în momentul de faţă să le comercializezi. Multe state europene au depozitele pline. Ceea ce am reuşit noi să vindem în ianuarie şi februarie, 7,5 milioane de doze de vaccin, care au însemnat o economie de aproximativ 150 de milioane de euro în momentul de faţă, nu mai este posibil şi ideea noastră este să putem să găsim o abordare la nivelul Comisiei Europene, întrucât Comisia Europeană este cea care a încheiat aceste contracte iniţiale, cât să putem să găsim o soluţie în care să nu risipim nici vaccinurile, nici fondurile publice şi să le oferim în continuare celor care au nevoie de ele”, a spus Alexandru Rafila.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că Ministerul Sănătăţii derulează o analiză având ca scop costurile unei eventuale decizii de renunţare din partea României la contractele pentru dozele de vaccin anti-COVID de anul acesta şi anul viitor.

Articolul precedentMetodologia de raportare a pierderilor de vaccin anti-COVID-19, reglementată printr-o Hotărâre de Guvern
Articolul următorDoliu în hematologia și medicina românească: Prof. dr. Dan Coliță s-a stins din viață