Metodologia de raportare a pierderilor de vaccin anti-COVID-19, reglementată printr-o Hotărâre de Guvern

0
291

Guvernul a reglementat, prin hotărâre, metodologia de raportare a pierderilor de vaccin anti-COVID-19.

Astfel, potrivit unui comunicat al Executivului, prin metodologia stabilită în cuprinsul hotărârii, entităţile implicate în procesul de depozitare, distribuţie şi utilizare a vaccinurilor împotriva COVID 19, respectiv depozitul naţional şi depozitele regionale de stocare şi distribuţie, depozitele din cadrul direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, centre de vaccinare şi cabinetele medicilor de familie şi care sunt înregistrate ca utilizatori ai Registrului Electronic Naţional de Vaccinare, au obligaţia înregistrării pierderilor de vaccinuri împotriva COVID-19.

„Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti monitorizează lunar raportarea pierderilor de vaccin de către centrele de vaccinare şi de cabinetele medicilor care desfăşoară activitatea de vaccinare. Institutul Naţional de Sănătate Publică monitorizează lunar raportarea pierderilor de vaccin de către centrele de depozitare. De asemenea, INSP, cu informarea Ministerului Sănătăţii, monitorizează pierderile de vaccin împotriva COVID-19, prin centralizarea rapoartelor din RENV, pe tip de utilizator/judeţ/lot/produs, într-un anumit interval de timp”, se arată în comunicat.

Conform prevederilor articolului 8 din OUG 3/2021, precizează sursa citată, pentru vaccinurile împotriva COVID-19 sunt admise pierderi anuale cantitative şi valorice în limită maximă de 25% calculate pentru întregul lanţ de depozitare, distribuţie şi consum al vaccinurilor.

„Pierderile înregistrate se raportează distinct, în baza documentelor justificative, de fiecare entitate implicată în procesul de vaccinare”, se arată în comunicat.

Articolul precedentCâte cazuri de gripă clinică au fost raportate la nivel național, în ultima săptămână
Articolul următorMinisterul Sănătăţii mai are de primit în aprilie, mai şi iunie nouă milioane de doze de vaccin anti-COVID