Ciucă: Analizând datele de vaccinare cu numărul de vaccinuri, trebuie să luăm o decizie astfel încât să nu irosim banii

0
331

Premierul Nicolae Ciucă a declarat miercuri că Ministerul Sănătăţii derulează o analiză având ca scop costurile unei eventuale decizii de renunţare din partea României la contractele pentru dozele de vaccin anti-COVID de anul acesta şi anul viitor.

Şeful Guvernului fost întrebat dacă România ia în calcul să renunţe la contractele pentru dozele de vaccin, pentru că trebuie să mai primească 40 de milioane de doze anul acesta şi în 2023.

„Este o analiză pe care Ministerul Sănătăţii o are în desfăşurare. Sigur, trebuie să vedem care sunt elementele de cost ale acestei decizii. Cert este că, în acest moment, privind şi analizând datele de vaccinare cu numărul de vaccinuri care a fost contractat, trebuie să luăm neapărat o decizie astfel încât să nu irosim banii degeaba”, a mai declarat Nicolae Ciucă, potrivit Agerpres.

Premierul se află într-o vizită de lucru în judeţul Bihor.

Articolul precedentStudiu: Rata de spitalizare a copiilor de 5-11 ani nevaccinați anti-COVID, dublă faţă de cei vaccinaţi, în valul Omicron
Articolul următorOMS: Mulți copii, adolescenți și adulți cu diabet se luptă să acceseze insulina, la 100 de ani de la descoperirea acesteia