OMS: Mulți copii, adolescenți și adulți cu diabet se luptă să acceseze insulina, la 100 de ani de la descoperirea acesteia

0
613

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) trage un semnal de alarmă și atenționează că, în ciuda descoperirii insulinei în urmă cu 100 de ani, mulți copii, adolescenți și adulți cu diabet se luptă să acceseze insulina.

Accesul pare la fel de greoi și în ceea ce privește tehnologiile de bază, precum glucoza în sânge și benzile de testare.

”În ciuda descoperirii insulinei în urmă cu 100 de ani, mulți copii, adolescenți și adulți cu diabet se luptă să acceseze insulina, precum și tehnologii de bază precum glucoza în sânge și benzile de testare”, atenționează OMS.

De asemenea, OMS avertizează și asupra consecințelor dacă diabetul nu este diagnosticat și tratat la timp. Printre aceste consecințe se regăsesc: orbirea, insuficiența renală, infarctul, atacul cerebral, amputațiile.

OMS spune că accesul la diagnostic și tratament precoce, inclusiv insulina, este cheia pentru a preveni astfel de complicații.

 

Articolul precedentCiucă: Analizând datele de vaccinare cu numărul de vaccinuri, trebuie să luăm o decizie astfel încât să nu irosim banii
Articolul următorStudiu: Unele bacterii din urină pot fi un semn al cancerului de prostată agresiv