Ministerul Sanatatii lanseaza astazi campania „Maini curate in spitale”

0
52

Ministerul Sanatatii (MS) lanseaza astazi, 2 decembrie 2016, Campania „Maini curate in spitale”, fiind prima campaniede informare publica pe aceasta tema, se indica intr-un comunicat de presa al institutiei. Mesajul-cheie al proiectului este „Dezinfecteaza-ti mainile, salvezi o viata!” si vine sa accentueze ideea ca, odata aplicata in spitale la momentul potrivit, igiena mainilor poate salva viata unor pacienti.

Campania, demarata in contextul in care studiile au aratat ca multe dintre infectiile din spitale sunt cauzate de mainile murdare, are ca scop informarea si constientizarea personalului medical, a pacientilor si a publicului cu privire la importanta dezinfectiilor mainilor in prevenirea infectiilor nosocomiale.

Un alt scop al campaniei este acela de a-i determina pe managerii de spitale sa investeasca in achizitionarea de dispensere cu solutie dezinfectanta. intregul proiect a fost realizat exclusiv cu sprijinul voluntarilor.

„Pentru medici, dispenserul cu dezinfectant este un instrument rapid si util in practica pastrarii igienei mainilor, cu atat mai mult cu cat ei pot vedea pacientul la nici un minut din momentul dezinfectarii. Din pacate, in unitatile medicale din Romania, consumul de substante dezinfectante este destul de scazut. Dezinfectarea mainilor in mediul spitalicesc nu se face asa cum ar trebui”, a declarat in comunicatul de presa ministrul Sanatatii, Vlad Voiculescu.

Campania mai cuprinde si doua spoturi TV care vor fi difuzate la posturile de televiziune si in online, flyere care vor fi impartite in spitale si lansarea paginii web: mainicurateinspitale.ro.

Mai mult edetalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentOMS: Aproximativ 18 milioane de oameni infectati cu HIV nu primesc tratament. Majoritatea nu stie ca este infectata
Articolul următorStudiu: Fumatorii sub 50 de ani prezinta un risc de peste opt ori mai crescut de a suferi un atac de cord decat nefumatorii