Medicamentele pe baza de testosteron, in atentia Agentiei Europene a Medicamentului

0
35

Medicamentele care contin testosteron, utilizate in special la barbatii care nu produc o cantitate suficienta de testosteron, au intrat in atentia Agentiei Europene a Medicamentului, potrivit unui comunicat de presa publicat pe pagina de web a Agentiei Nationale a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale.

Analiza a fost declansata de Autoritatea Competenta a Medicamentului din Estonia, ca urmare a temerilor referitoare la reactiile adverse cardiace ale medicamentelor pe baza de testosteron. Potrivit unui studiu, publicat in ianuarie 2014, utilizarea testosteronului creste riscul de infarct miocardic acut la barbatii peste 65 de ani, precum si la barbatii tineri cu afectiuni cardiace preexistente.

„Agentia Europeana a Medicamentului va proceda la evaluarea tuturor informatiilor disponibile cu privire la raportul beneficiu-risc al medicamentelor care contin testosteron (la barbati si femei) si va formula o opinie asupra conditiilor autorizatiei de punere pe piata (mentinere, variatii, suspendare sau retragere) pe intreg teritoriul UE”, se precizeaza in comunicatul de presa.

Ad in title

Pe toata durata anchetei, Agentia Europeana a Medicamentului le recomanda pacientilor sa discute cu medicul sau farmacistul despre orice posibile intrebari sau temeri.

Medicamentele care contin testosteron sunt utilizate pentru substitutie hormonala la barbatii cu hipogonadism. De asemenea, aceste medicamente sunt recomandate si femeilor, in combinatie cu estrogeni, pentru tratamentul simptomelor menopauzei.

Articolul precedentConsumul redus de sare a scazut cu 40% decesele cardiovasculare in Anglia
Articolul următorTratamentul profilactic, oferit in premiera bolnavilor de hemofilie