Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov: Facem apel la populaţie sa ia legatura cu medicul de familie pentru viroze

0
677

Populatia trebuie sa legatura cu medicul de familie pentru cazurile cu febra, pentru virozele sezoniere. Este apelul lansat de managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov (SABIF), Alis Grasu, in conditiile in care numarul SABIF a crescut in saptamana 20-26 ianuarie cu 20% fata de precedenta. in acelasi interval de timp, numarul solicitarilor din partea unor persoane care prezentau febra s-a dublat.

„Cu toate eforturile pe care le facem ca sa suplimentam numarul de echipaje, nu reuşim ca la toate aceste cazuri cu febra sa trimitem medic. in mare parte sunt viroze sezoniere. O parte sunt gripe. Se doreşte in destul de multe situaţii sa ne deplasam cu ambulanţa la spital pentru a se face test rapid de gripa şi acest lucru este foarte greu”, a explicat managerul SABIF.

in ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 2.144 solicitari la SABIF, astfel ca numarul echipajelor a fost suplimentat astazi, la 66, iar numarul de medici cu 29, a precizat ea, in cadrul comandamentului de urgenta convocat la sediul Primariei Generale.
”Facem toate eforturile sa raspundem la toate solicitarile, dar mai ales la aceste cazuri de consultaţii la domiciliu trebuie ca toata lumea sa inţeleaga ca nu se poate ajunge in 15 minute şi timpii de ajungere devin din ce in ce mai lungi”, a spus ea.
Alis Grasu a subliniat importanţa unor masuri de prevenţie, precum igiena personala, a locuinţei şi a locului de munca. Totodata, a recomandat o alimentaţie bogata in legume şi fructe, in special citrice. 

Articolul precedentMinisterul Sanatatii: Au existat alerte de infectie cu noul coronavirus la Cluj, Timisoara, Constantasi Bucuresti, dar toate au fost infirmate
Articolul următorBoala Parkinson ar putea debuta inainte de nastere – studiu