Iași: Dotarea cu aparatură medicală, următoarea etapă importantă în modernizarea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria”

0
439
Facebook/ Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi
Spitalul de Urgență pentru Copii ”Sf. Maria” din Iași va fi dotat cu aparatură de ultimă generație atât pentru sălile de operație, laboratorul de radiologie și imagistică medicală, cât și pentru blocul alimentar și serviciul de spălătorie: cu o investiție totală de peste 15 milioane lei, procedura de achiziție a început încă din luna decembrie a anului trecut, cu clauză suspensivă, iar în acest moment toată aparatura se află în curs de livrare și instalare.

Investițiile sunt realizate, în principal, cu sprijinul Consiliului Județean Iași

Unitatea medicală ieșeană devine singura din zona Moldovei care va avea în dotare un computer tomograf ultramodern cu modul cardiac special destinat copiilor, pentru diagnosticarea malformațiilor congenitale de cord dar și pentru alte patologii cardiace unice sau în context de afectare multisistemică.
Potrivit conducerii instituției, cu o investiție de 9 milioane lei, vor fi instalate trei aparate de radiologie fixe de ultimă generație în cadrul laboratorului Radiologie, în care se află momentan și un aparat de radiologie mobil folosit în cazul pacienților din Secția de Terapie Intensivă, potrivit legislației în vigoare. De asemenea, un alt aparat fix de radiologie va asigura necesitățile din cadrul Unității de Primiri Urgențe, acesta fiind achiziționat prin POIM COVID.
Blocul operator din cadrul spitalului va fi dotat, printre altele, cu truse de chirurgie moderne, mese de operație conform ultimelor standarde, motor ortopedic (sistem folosit în chirurgia ortopedică) astfel încât actul medical să poată fi unul la nivelul unităților medicale din Europa.

Dotări moderne pentru blocul alimentar și spălătorie

Cu dotări în valoare de aproape un milion de lei, noul bloc alimentar va cuprinde aparate și echipamente noi pentru prepararea hranei în cele mai bune condiții, potrivit standardelor actuale. Facem precizarea că, acest moment, alimentația necesară este asigurată prin contract, de către o firmă de catering, iar specialiștii noștri în nutriție colaborează permanent cu furnizorul pentru a asigura hrana corespunzătoare fiecărui pacient, în funcție de necesitățile individuale dar și de indicațiile medicului curant. Iar serviciul de spălătorie va fi, de asemenea, modernizat.
„De la începutul acestui an, la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria” din Iași au fost recepționate lucrări de reabilitare și modernizare cu investiții în valoare de aproximativ 130 de milioane de lei. Odată cu construcția unei noi Unități de Primiri Urgențe, investiție care se ridică la o valoare de peste 36 milioane lei, spitalul trece prin cel mai amplu proces de modernizare din cei peste 50 de ani de existență. În perioada următoare, sunt în plan noi proiecte menite a crește calitatea serviciilor medicale în beneficiul pacienților” – transmit reprezentanții unității spitalicești.
Articolul precedentPremieră la Spitalul de Copii Gomoiu: Operație de reconstrucție de tibie cu grefă osoasă la un copil de 12 ani
Articolul următorPrimul implant de stimulatoare cardiace permanente la SCJU Suceava