HG: Consultații la distanță efectuate de medicii de familie și din ambulator; nu mai e obligatoriu cardul

0
36

Consultații la distanță efectuate de medicii de familie și cei de specialitate din ambulatoriul clinic, dar și pentru orice manifestări clinice sugestive pentru infecția cu coronavirus, pentru toate persoanele aflate pe teritoriul României, chiar dacă nu sunt asigurate. Utilizarea obligatorie a cardului de sănătate se suspendă. Acestea sunt câteva dintre prevederile uneia dintre Hotărârile de Guvern adoptate ieri.
Toate documentele, inclusiv rețetele, le vor fi transmise pacienților online.
Medicii din spital pot elibera, dacă situaţia o impune, la externarea asiguratului, prescripţie medicală în ambulatoriu pentru maximum 90 de zile, conform scrisorii medicale/biletului de ieşire din spital. Există, însă, o excepție – medicamentelece fac obiectul contractelor cost-volum/cost-volum-rezultat, pentru care durata de prescriere este de până la 30 de zile.
Biletele de trimitere pentru specialități clinice sau paraclinice, precum și recomandările medicale pentru dispozitive medicale, dar și deciziile de aprobare pentru efectuarea investigației PET-CT se prelungesc cu 90 de zile.

Articolul precedentCMMB: Personalul medical nu trebuie amenințat cu implicații posibil penale
Articolul următorAlte trei decese cauzate de coronavirus. Numărul total a ajuns la 68