CMMB: Personalul medical nu trebuie amenințat cu implicații posibil penale

0
198

Colegiul Medicilor din Municipiul București recomandă ca toți pacienții cu simptomatologie sugestivă de infecție cu SARS COV 2 să fie tratați ca suspecți și izolați corespunzător, pentru protecția atât a cadrelor medicale, cât și a celorlalți pacienți, până la obținerea rezultatelor de laborator.

De asemenea, potrivit CMMB, trebuie create spații de izolare în toate spitalele, COVID sau non-COVID, pentru pacienți suspecți, cu toate măsurile corecte de protecție pentru personalul medical.

Personalul medical nu trebuie amenințat cu implicații posibil penale, moralul acestuia fiind oricum afectat major de situația actuală, atenționează reprezentanții CMMB.

Totodată, ei susțin că nu trebuie interzisă demisia personalului medical, care va purta oricum toată viața responsabilitatea unei asemenea demisii.

“Credem că este o pedeapsă suficientă această povară. Nu credem că într-o astfel de luptă poate fi util personalul medical terorizat, temător și ezitant. Aceste presiuni nu fac decât să crească riscul unor erori medicale”, se arată în comunicatul CMMB.

 

Articolul precedentFord şi General Electric vor să producă 50.000 de aparate de ventilație pulmonară în 100 de zile
Articolul următorHG: Consultații la distanță efectuate de medicii de familie și din ambulator; nu mai e obligatoriu cardul