Ministrul Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, a demisionat de la conducerea Ministerului Sanatatii. Pentru perioada urmatoare, dr. Raed Arafat preia atributiile ce revin functiei de ministru al Sanatatii.

Contactat de www.sanatateatv.ro, purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii, Oana Grigore, a confirmat demisia dr. Vasile Cepoi, neoferind insa alte informatii legate de motivele acestei decizii.

Conform unui comunicat al Ministerului Sanatatii, dr. Vasile Cepoi i-a cerut astazi premierului Victor Ponta eliberarea din functia de ministru al Sanatatii.

Dr. Vasile Cepoi a acceptat propunerea premierului Victor Ponta de a prelua functia de consilier de stat al premierului pe probleme de Sanatate.

Demisia ministrului Sanatatii, dr. Vasile Cepoi, vine in contextul in care Agentia Nationala de Integritate a remis un comunicat de presa in care a anuntat constatarea existentei unor indicii referitoare la o posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, precum si de coruptie,in perioada in care a fost director al Directiei de Sanatate Publica Iasi.

Reprezentantii Executivului au anuntat ca, a€œdaca se va ajunge la o decizie definitiva in acest caz, care sa confirme acuzatiile care au fost aduse in acest moment, domnul Vasile Cepoi isi va pierde pozitia de ministru in Guvernul Romaniei”.

Imediat ce ANI a remis comunicatul de presa, dr. Vasile Cepoi a respins acuzatiile ce i se aduc. a€œMa consider sanctionat de catre ANI, in mod nejustificat, deoarece imaginea mea a fost afectata iremediabil inainte de a se pronunta un verdict in acest sens”.

.