Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” din Bucuresti si-a deschis portile pentru a-si primi studentii in noul an universitar. Festivitatea de deschidere, ce a avut loc pe 1 octombrie 2012, a coincis cu sarbatorirea a 155 de ani de la infiintarea Universitatii a€œCarol Davila”.

Festivitatea de deschidere a debutat cu discursul rectorului Universitatii, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu, care le-a urat bun venit si felicitari atat bobocilor, cat si studentilor mai vechi, asigurandu-i ca studiaza la cea mai buna facultate de profil din tara.

„U.M. F. Carol Davila este cea mai prestigioasa universitate din Romania, o universitate cu traditie, performanta stiintifica si academica, formata dintr-un corp academic profesionist care le ofera stundentilor suportul necesar pentru dezvoltarea medicala”, a declarat rectorul Universitatii.

Totodata, acad. prof. univ. dr. Ioanel Sinescu a sustinut ca obiectivul major al U.M.F. „Carol Davila” este formarea elitelor, a studentilor, pentru a deveni medici performanti. De asemenea, rectorul Universitatii si-a exprimat convingerea ca sistemul academic este garantia dezvoltarii si a progresului prin cresterea angajamentului profesional si didactic si ca munca staruitoare a intregii comunitati universitare va putea mentine prestigiul U.M.F. „Carol Davila” la standardele pe care aceasta le-a dezvoltat pe parcursul celor 155 de ani de existenta academica.

La festivitatea de deschidere a anului universitar 2012-2013 la Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” a fost prezent si prof. dr. Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, care le-a urat bun venit studentilor si i-a indemnat pe acestia sa se bucure de tot ceea ce inseamna demnitatea meseriei de medic.

„Neamul nostru are nevoie de doctori care sa ii tina sanatosi si sa ii intareasca pe oameni. Atat corpul profesoral, studentii cat si medicii pe care aceasta universitate i-a produs au reusit sa faca in asa fel incat U.M.F. Carol Davila sa fie o universitate de prestigiu”, a declarat primarul Capitalei, absolvent, la randul sau, al U.M.F. „Carol Davila”.

La festivitatea de deschidere au mai luat parte si prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, presedintele Senatului Universitatii, prof. univ. dr. Florian Popa, prof. univ. dr. Leonida Gherasim si prof. univ. dr. Ludovic Paun, fosti rectori ai Universitatii, precum si prof. univ. dr. Doina Plesca, decanul Facultatii de Medicina Generala.

in cadul activitatilor de deschidere ale anului universitar s-a desfasurat si decernarea titlului de „Doctor Honoris Causa” profesorului A. M. Rokitansky, seful Departamentului de chirurgie pediatricǎ de la Donauspital din Viena.