Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, a solicitat directiilor de sanatate publica si unitatilor sanitare din subordinea MS situatia fondurilor alocate pentru investitii, care nu au fost cheltuite pana in prezent, se arata intr-un comunicat de presa remis de Ministerul Sanatatii.

a€œVrem sa stim ce bani nu ati reusit sa cheltuiti pentru a fi redirectionati acolo unde este nevoie astfel incat toate fondurile sa poata fi utilizate pana la sfarsitul anului. Urmarim eficientizarea modului de cheltuire a fondurilor, nu dorim sa ramanem cu fonduri neutilizate la 31 decembrie”, a declarat, dr. Raed Arafat, intr-o videoconferinta.

in data de 9 octombrie 2012, la sediul Ministerului Sanatatii a avut loc o videoconferinta cu reprezentantii directiilor de sanatate publica, cei ai serviciilor de ambulanta si ai personalului din unitatilor de primiri urgente in care s-a discutat despre situatia financiara a unitatilor de primiri urgente, dar si despre situatia investitiilor din sistem.

Dr. Raed Arafat, subsecretar de stat in MS, a anuntat ca se intentioneaza ca, incepand din anul 2013, toate medicamentele si materialele sanitare utilizate in cele 63 de UPU finantate de la bugetul de stat si in serviciile de ambulanta sa fie achizitionate centralizat, prin licitatie, de catre Ministerul Sanatatii. in acest fel se urmareste obtinerea unor preturi de achizitie mai bune avand in vedere achizitia unei cantitati mai mari de produse, dar si controlul cheltuielilor din unitatile de primiri urgente. Ultimele controale au evidentiat unele diferente de preturi destul de semnificative la achizitionarea produselor de acelasi tip, dar in spitale diferite.