COVID-19: Numărul paturilor de terapie intensivă va fi crescut, într-o primă etapă, cu cel puțin 200

0
56

Numărul paturilor de terapie intensivă va fi crescut, în România, într-o primă etapă, cu cel puțin 200, a anunțat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

”Deja sunt o parte dintre echipamentele de terapie intensivă cu negocierea finalizată și contractele în curs de semnare sau semnate. Acestea includ și ventilatoare, și injectomate și monitoare, pentru creșterea numărului paturilor de terapie intensivă (…). În prima etapă este vorba între 200-250 de echipamente, care ne cresc capacitatea cu cel puțin 200 de paturi de terapie intensivă, dar acest lucru poate să nu se oprească aici”, a spus el.

Raed Arafat a explicat că în OUG 11, care prevede stocurile, a fost operat ”un amendament la Senat și urmează să fie operat și la Camera Deputaților, pentru a putea modifica atât cantitățile, cât și sumele menționate în anexă, tocmai pentru a putea crește cantitățile, dacă vom considera că este necesar, pentru o achiziție directă, în regim de urgență”.

Ad in title

”În afară de achizițiile prevăzute de ventilatoare, în România există 190 și ceva de paturi de terapie intensivă numai pentru boli infecțioase și există 4.000 de paturi de terapie intensive, echipate cu tot ce trebuie, inclusive ventilatoare, care sunt în funcție deja și care pot fi utilizate în situația de nevoie, în afară de cele care urmează să fie achiziționate”, a adăugat secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

Articolul precedentArafat despre cazul de COVID-19 din București: Sperăm că personalul ambulanței a respectat normele de igienă
Articolul următorEXCLUSIV Interviu cu Ambasadorul Israelului: Bugetul pentru medicamentele compensate, un subiect fierbinte