EXCLUSIV Interviu cu Ambasadorul Israelului: Bugetul pentru medicamentele compensate, un subiect fierbinte

0
73

 

Bugetul pentru medicamentele compensate este mereu un subiect fierbinte în Israel, pentru că nu este niciodată suficient, a declarat Ambasadorul Israelului la București, într-un interviu acordat Sănătatea.TV, o platformă a Sănătatea Press Group.

”Guvernul își dorește întotdeauna să ajute tot mai mulți oameni care au nevoie. Dar, în practică, resursele sunt limitate”, a afirmat el.

Lista cu medicamente compensate ”este revizuită anual, există o comisie care stabilește ce medicamente vor fi incluse pe listă și ce medicamente sau servicii nu sunt incluse. Multe companii de lobby încearcă să influențeze, dar comisia încearcă să își facă treaba în mod profesionist pentru a stabili ce să includă și ce să nu includă în acest pachet”, a explicat diplomatul mecanismul de stabilire a medicamentelor compensate.

În ceea ce privește intervalul mediu de timp în care  un medicament nou apărut este inclus pe lista cu medicamente compensate în Israel, ”depinde de FDA (Federal Drug Agency, autoritatea americană ce reglementează piața medicamentelor – n.r.), pentru că FDA, în Israel, este Mecca, este punctul de referință. Dacă un medicament a fost aprobat de FDA, nu există niciun motiv pentru care nu ar fi aprobat în Israel. (Intervalul de timp – n.r.) variază”, a mai spus el.

Articolul precedentCOVID-19: Numărul paturilor de terapie intensivă va fi crescut, într-o primă etapă, cu cel puțin 200
Articolul următorCoronavirus în România: Al doilea caz confirmat astăzi