Biden despre vaccinarea copiilor: ”Un moment de cotitură” în lupta împotriva pandemiei de COVID-19

0
110

Preşedintele SUA, Joe Biden, a afirmat că începerea vaccinării copiilor cu vârste cuprinse între 5 şi 11 ani în SUA este ”un moment de cotitură” în lupta împotriva pandemiei de COVID-19.

”Aceasta le va permite părinţilor să pună capăt lunilor de preocupări pentru copiii lor şi va reduce proporţia cu care copiii transmit virusul celorlalţi”, a afirmat preşedintele american, potrivit unui comunicat, relatează AFP, potrivit Agerpres.

”Astăzi (marți, n.r), am depăşit un moment de cotitură în lupta noastră împotriva COVID-19”, a mai subliniat oficialul.

Aproximativ 28 de milioane de copii din SUA cu vârste între 5 şi 11 ani sunt de acum eligibili pentru vaccinul de la Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, o nouă etapă a campaniei de vaccinare care era aşteptată de numeroşi părinţi.

Centrele de prevenire şi combatere a bolilor (CDC) au recomandat oficial marţi seara vaccinul pentru această categorie de vârstă, după autorizarea dată, la sfârşitul săptămânii trecute, de către Agenţia americană a medicamentelor (FDA). Vaccinul va fi administrat în două etape, la un interval de trei săptămâni, potrivit sursei citate.

Articolul precedentMinistrul Sănătății, despre scăderea ratei de vaccinare anti-COVID
Articolul următorJurma: În noiembrie se va înregistra vârful de decese COVID care urmează vârfului de cazuri din octombrie