Ministrul Sănătății, despre scăderea ratei de vaccinare anti-COVID

0
66

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, a declarat că scăderea ratei de vaccinare anti-COVID este legată de faptul că legea certificatului verde a fost respinsă în Parlament.

„Dacă ne uităm la succesiunea evenimentelor și a zilelor, vedem că am avut o acoperire care nu a fost intenționată, o coincidență de lucruri, și care au pornit așa – într-o zi de joi și vineri Guvernul a decis, prin hotărâre de Guvern, introducerea pe anumite segmente a certificatului verde. Luni, de când a început implementarea acestei măsuri, fiind vorba de săptămâna trecută, a început dezbaterea pe proiectul legislativ. Aceste două lucruri s-au suprapus. În ziua de vineri, când s-a luat măsura în guvern, a început să crească rata vaccinării. Și am ajuns marți și miercuri la 111.000 vaccinați pe prima doză (în 24 de ore – n.red.). A fost o creștere continuă timp de șase zile.După votul din Parlament de miercuri seara, am avut o descreștere destul de abruptă. Joi am avut 90.000, vineri 82.000 și astăzi (n.r. marți, 2 noiembrie) suntem la 46 de mii. Acestea sunt sunt faptele, poate exista o relaționare între aceste două valuri de creștere și descreștere”, a declarat ministrul Sănătății, la un post de televiziune.

Articolul precedentCum pot fi reintroduse în sistemul informatic persoanele vaccinate care nu au primit certificatul COVID
Articolul următorBiden despre vaccinarea copiilor: ”Un moment de cotitură” în lupta împotriva pandemiei de COVID-19