Activitatile casnice si mersul pe jos pot ajuta la prevenirea deceselor din cauza problemelor cardiovasculare

0
51

1 din 12 vieti ar putea sa fie salvate intr-o perioada de cinci ani, daca ar fi desfasurate activitati casnice si daca persoanele ar merge pe jos la serviciu, timp de 30 de minute, de cel putin cinci ori pe saptamana, arata un studiu publicat recent in revista The Lancet.

Potrivit cercetatorilor, riscul decesului din cauza problemelor cardiovasculare este mai mic in randul persoanele care fac miscare cel putin 750 de minute pe saptamana.

„O activitate fizica si mai intensa (750 de minute pe saptamana) este asociata cu o reducere a mortalitatii provocate de bolile cardiovasculare, mai ales pentru acele persoane care isi repartizeaza activitatea fizica pe durata intregii zile, gratie modului lor de transport, tipului de profesie pe care o exercita si activitatilor lor casnice”, arata specialistii.

Potrivit acestora, cercetarea confirma faptul ca la nivel global, activitatea fizica este asociata cu un risc mai mic de mortalitate si de boli cardiovasculare.

Studiul a fost realizat pe un esantion de peste o suta de mii de oameni, cu varste cuprinse intre 35 si 70 de ani, recrutate din 17 state din intreaga lume.

„Din cele 106.970 de persoane care indeplineau conditiile referitoare la activitatea fizica, 3,8% erau afectate de boli cardiovasculare. Acest procent creste la 5,1% in randul persoanelor cu activitate fizica insuficienta”, noteaza autorii studiului.

Participantii la studiu au fost monitorizati timp de aproape sapte ani, informeaza The Lancet.

Articolul precedentCercetatorii au descoperit un medicament care ar putea preveni extinderea cancerului de prostata
Articolul următorCongresul Neurodiab 2017: singurul eveniment stiintific din Romania specializat exclusiv pe neuropatia diabetica