Congresul Neurodiab 2017: singurul eveniment stiintific din Romania specializat exclusiv pe neuropatia diabetica

0
324

Cele mai noi informatii si progrese in domeniul neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic vor fi dezbatute de experti romani si internationali in cadrul celei de-a V-a editii a Congresului National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic. Evenimentul organizat stiintific de Societatea de Neuropatie Diabetica va avea loc in perioada 19-21 octombrie 2017, la Bucuresti.

in cadrul evenimentului vor fi prezenti profesionisti cu o bogata experienta internationala, care vor aborda problematica neuropatiei diabetice si a piciorului diabetic intr-un program stiintific complex, care promoveaza abordarea multidisciplinara a acestor patologii.

Astfel, Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic se adreseaza specialistilor din ramuri medicale precum: diabet, neurologie, medicina de familie, medicina interna, endocrinologie, chirurgie, ortopedie, nefrologie, urologie, dermatologie, cardiologie.

„Congresul National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic 2017 reuneste si in acest an unii dintre cei mai apreciati profesionisti in domeniul diabetului zaharat, al neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic la nivel international. Evenimentul reprezinta singura manifestare specializata pe neuropatia diabetica si piciorul diabetic din tara noastra, unde participa de asemenea cei mai experimentati medici din Romania in acest domeniu. Expertiza lectorilor, informatiile pe care acestia le aduc in cadrul congresului, workshop-urile si sesiunile practice, toate reprezinta o oportunitate importanta pentru specialistii implicati in managementul neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic. Medicina face pasi semnificativi inainte si inregistreaza progrese importante in fiecare an, inclusiv in domeniul neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic. Neurodiab – Societatea de Neuropatie Diabetica, prin toate proiectele de educatie medicala pe care le deruleaza, isi doreste sa faciliteze accesul specialistilor romani la noutati stiintifice. Astfel, vom reusi sa contribuim la atingerea principalelor obiective ale Societatii: sprijinirea dezvoltarii profesionale a medicilor care asigura ingrijirea medicala persoanelor cu neuropatie diabetica, respectiv imbunatatirea calitatii vietii acestor persoane”, a declarat prof. dr. Gabriela Radulian, Presedintele Societatii de Neuropatie Diabetica.

Printre expertii internationali care vor fi prezenti in cadrul celui de-al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica se numara Peter Kempler(Ungaria), Frank Bowling (Marea Britanie), Rodica Pop-Busui (SUA), Laszlo Barkay (Ungaria), Dan Ziegler (Germania), Mieke Franser(Belgia), Gerry Rayman (Marea Britanie), Nikolaos Papanas (Grecia), Nina Petrova (Marea Britanie), Ann Rayman (Marea Britanie).

Principalele teme dezbatute, organizate in sesiuni stiintifice, prezentari de caz si paneluri de discutie, vor aborda: progresele recente realizate in diagnosticul neuropatiei diabetice, neuropatia prediabetica, ghidurile terapeutice in managementul neuropatiei, neuropatia diabetica in randul copiilor si adolescentilor, abordarea multidisciplinara in managementul neuropatiei diabetice, rolul activitatii fizice in preventia si controlul afectiunii, educatia in managementul piciorului diabetic.

Evenimentul este creditat cu 18 puncte EMC, de catre Colegiul Medicilor din Romania.

inscrierea la eveniment se realizeaza online, completand formularul disponibil pe site-ul Societatii de Neuropatie Diabetica: https://www.neurodiab.org/ro/Conferinta_2017.aspx

Organizator stiintific: Societatea de Neuropatie Diabetica – NeuroDiab

Management eveniment: Sanatatea Press Group, expertul tau in comunicare pe domeniul medical.

Articolul precedentActivitatile casnice si mersul pe jos pot ajuta la prevenirea deceselor din cauza problemelor cardiovasculare
Articolul următorCum intarim sistemul imunitar al copiilor