A fost demarat SEPHAR III, studiul care va furniza noi date despre prevalenta hipertensiunii arteriale in Romania

0
306

in Romania, hipertensiunea arteriala este principala cauza a bolilor cardiovasculare si totodata, responsabila pentru 62% din decese, potrivit SEPHAR II, studiul de prevalenta hipertensiunii si a riscului cardiovascular din 2012. Totusi, este nevoie de date actualizate despre situatia hipertensiunii in tara noastra. Astfel, Societatea Romana de Hipertensiune a demarat a treia editie a studiului, SEPHAR III.

„Acest al treilea studiu care practic inseamna o cartografiere a riscului cardiovascular a populatiei adulte in Romania este mult mai complex, are niste particularitati”, a declarat prof. univ. dr. Maria Dorobantu, presedinte Societatea Romana de Hipertensiune si coordonatorul studiului.

Studiul se deruleaza intre 16 si 23 noiembrie 2015 si intre 15 februarie si 30 aprilie 2016, pe un esantion de 2000 de persoane. Treci caravane cu echipe formate din medici si asistente medicale se vor deplasa in puncte prestabilite unde se vor realiza investigatiile specifice.

Persoanele incluse in studiu vor beneficia de aceste investigatii gratuit. La final, acestea vor primi un raport despre starea lor de sanatate, care va fi transmis si medicilor lor de familie.

Articolul precedentZiua Mondiala de lupta impotriva BPOC 2015: „Nu e prea tarziu”a€¦pentru imbunatatirea starii de sanatate a persoanelor cu BPOC
Articolul următorO serie de evenimente legate de problematica diabetului in Romania, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii 2016