Presedintele Asociatiei de Podiatrie din Romania participa la Conferinta Anuala a Colegiului de Podiatrie din Marea Britanie

0
117

Dr. Norina Alinta Gavan, Presedintele Asociatiei de Podiatrie va participa in perioada 19-21 noiembrie 2015 la Conferinta Anuala a Colegiului de Podiatrie editia 2015 (Harrogate, Marea Britanie), cel mai mare si mai important eveniment din domeniul Podiatriei din Europa.

Invitatia nominala adresata dr. Norina Alinta Gavan a fost transmisa de Joanna Brown, Director Executiv al Colegiului de Podiatrie (Londra, Marea Britanie) si Jessica Michael, Director de Marketing&Publicatii al Societatii de Chiropodie si Podiatrie (SoCaP) din Anglia.

Cu prilejul evenimentului, dr. Norina Alinta Gavan a fost invitata la o discutie particulara cu Dave Dunning, Presedintele Consiliul SoCaP si Presedintele Consiliului de Conducere al Colegiului de Podiatrie (Londra, Marea Britanie) care va avea loc in 19 noiembrie. Discutiile vor viza sustinerea Asociatiei de Podiatrie de catre institutia britanica in demersurile de dezvoltare a podiatriei in Romania. Aceasta sustinere se refera in mod deosebit la zona academica si implica sprijin din partea unor cadre didactice cu experienta in domeniul podiatriei.

„Prezenta Asociatiei de Podiatrie la acest eveniment de referinta in domeniul podiatriei este un pas important in cooperarea internationala, un aspect foarte important in strategia noastra. Avand in vedere ca putem spune, cu siguranta, ca podiatria in Romania se afla in faza de pionierat, sustinerea organizatiilor internationale cu experienta in domeniu si a specialistilor din podiatrie este extrem de importanta pentru viitorul podiatriei in tara noastra. intalnirea pe care o voi avea cu Dave Dunning este o oportunitate pentru a pune bazele unei colaborari esentiale pentru dezvoltarea podiatriei in Romania, prin prisma aportului de cunostinte si expertiza podiatrilor din Societatea de Chiropodie si Podiatrie, care vor ajuta Asociatia de Podiatrie in demersurile noastre”, a declarat dr. Norina Alinta Gavan, Presedintele Asociatiei de Podiatrie.

Conferinta Anuala a Colegiului de Podiatrie din Marea Britanie este unul dintre cele mai importante evenimente din sfera podiatriei pe plan international. Cele trei zile dedicate editiei din anul acesta vor aduce laolalta peste 1.200 de podiatri si 100 de speakeri, dintre cei mai experimentati si recunoscuti specialisti din podiatria mondiala. in cadrul conferintei este organizata si o expozitie de materiale si echipamente destinate podiatriei unde vor participa peste 100 de expozanti.

Podiatria este recunoscuta ca specialitate medicala in 19 tari din lume si este practicata de peste 100.000 de profesionisti. in Anglia meseria este practicata de peste 13.000 de podiatri, dintre care mai mult de jumatate (aproximativ 60%) isi desfasoara activitatea in sistemul public de sanatate, restul lucrand in sistemul privat.

La initiativa Asociatiei de Podiatrie, din luna aprilie 2015, si in Romania a inceput dezvoltarea acestei arii medicale dedicate ingrijirii piciorului. in primavara anului 2016 se doreste organizarea primul curs de podiatrie adresat asistentilor medicali, concentrat pe ingrijirea piciorului diabetic. Acesta face parte din programul educational structurat in cadrul Grupului International de Lucru pentru Picior Diabetic al Federatiei Internationale de Diabet, din care face parte si dr. Norina Alinta Gavan si care urmareste cresterea bazei profesionistilor in ingrijirea piciorului la nivel mondial, in vederea reducerii numarului de amputatii in randul persoanelor cu diabet.

Asociatia de Podiatrie isi propune extinderea podiatriei si in Romania, pentru crearea competentei si a specializarii in podiatrie, precum si a crearii meseriei de podiatru. Astfel, Romania s-a alaturat initiativei internationale prin care se doreste ca aceasta specialitate sa fie integrata in cat mai multe sisteme de sanatate, din care sa faca parte profesionisti in prevenirea si tratarea afectiunilor picioarelor.

Articolul precedentZiua Mondiala de lupta impotriva BPOC 2015: „Nu e prea tarziu”a€¦pentru imbunatatirea starii de sanatate a persoanelor cu BPOC
Articolul următorO serie de evenimente legate de problematica diabetului in Romania, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii 2016