O serie de evenimente legate de problematica diabetului in Romania, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii 2016

0
18

Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice in parteneriat cu Sanatatea Press Group organizeaza in perioada 5-9 aprilie 2016 o serie de evenimente dedicate problematicii diabetului in Romania. Manifestarile vor avea loc cu prilejul Zilei Mondiale a Sanatatii 2016, celebrata anual pe 7 aprilie si care in 2016 este dedicata Diabetului.

Propunere program evenimente:

5 aprilie 2016: Dezbatere publica „Problematica diabetului zaharat in sistemul de sanatate romanesc”

Ad in title

Highlights: intalnire intre autoritati – medici – reprezentanti ai persoanelor cu diabet – industrie – mass media

6 aprilie 2016: Eveniment National Diabet – Ceremonie „Preventie – Educatie – Control”

Highlights: Prezentarea centrelor de diabet din tara

7 aprilie 2016: Vocea persoanei cu diabet – „Pacientul cu diabet in sistemul de sanatate din Romania”

Highlights: Forum la nivel national al asociatiilor persoanelor cu diabet din Romania

Prezentare proiect „Carta Alba a Diabetului” (Partener: Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania)

8 – 9 aprilie 2016: Simpozion National „Noutati in tratamentul diabetului zaharat. ingrijirea persoanelor cu diabet raportata la ultimele ghiduri”

Highlights: Public tinta: medici diabetologi si din specializari conexe

„Seria de evenimente dedicate diabetului cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii din 2016, pe care Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice o va derula urmareste sa implice toti factorii interesati si determinanti in contextul luptei impotriva diabetului. Aceste evenimente sunt menite sa stabileasca directiile urmatoare pe care trebuie sa le adoptam pentru combaterea diabetului si, totodata, sa contribuie la imbunatatirea ingrijirii persoanelor cu diabet din Romania”, a declarat conf. univ. dr. Ioan A. Veresiu, presedinte Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

„Epidemia de diabet nu a fost eradicata. Editia a VII-a a Atlasului IDF ne anunta un numar de 415 milioane de persoane cu diabet la nivel mondial, echivalent cu 8,8% din populatia adulta a lumii; 46.5% dintre pacienti sunt nediagnosticati. in Europa traiesc cu diabet 59,8 milioane de persoane (9,1% din populatia adulta); in Europa este cea mai mare prevalenta a diabetului insulinodependent. Numarul persoanelor cu diabet este in crestere in fiecare tara, inclusiv in Romania, unde traiesc aproximativ 2 milioane de persoane cu aceasta afectiune (11,6% din populatia adulta a tarii). Ziua Mondiala a Sanatatii 2016 este dedicata diabetului si cred ca este important ca toti factorii sa fie prezenti la evenimente pentru a vedea impreuna cum putem lupta eficient impotriva diabetului zaharat”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, membru in Consiliul de Conducere al Asociatiei Europene de Studiu a Diabetului (EASD).

„Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania sustine aceste evenimente si consideram ca o prezenta a tuturor factorilor implicati la nivel national este benefica pentru dezvoltarea coerenta a strategiilor de combatere a diabetului. De asemenea, implicarea reprezentantilor persoanelor cu diabet este extrem de importanta, deoarece in centrul sistemului de sanatate trebuie sa fie pacientul”, a precizat Maria Mesaros, presedinte Federatia Asociatiilor Diabeticilor din Romania.

Managementul evenimentelor este asigurat de catre Sanatatea Press Group.

Articolul precedentA fost demarat SEPHAR III, studiul care va furniza noi date despre prevalenta hipertensiunii arteriale in Romania
Articolul următorPeste jumatate din copiii cu autism aflati sub terapie la centrul ARICA, integrati in programe scolare