Ziua Mondiala de Lupta Impotriva Cancerului la Copil, marcata pe 15 februarie

0
21

in fiecare an, in data de 15 februarie se marcheaza Ziua Mondiala de Lupta impotriva Cancerului la Copil. Cu acest prilej, in intreaga lume se desfasoara o serie de evenimente prin care se atrage atentia populatiei asupra acestei afectiuni grave.

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), in fiecare an, peste 150.000 de copii sunt diagnosticati cu cancer. Desi este o boala intalnita in toate regiunile lumii si are un impact major asupra familiilor si comunitatilor, totusi peste 80% dintre copiii cu cancer pot supravietui si pot avea o viata absolut normala daca au acces la asistenta medicala de calitate, conform OMS.

Statisticile in ceea ce priveste mortalitatea arata totusi ingrijorator. Peste 90% din decesele prin cancer in copilarie apar in tarile cu venituri medii si mici, unde copiii nu primesc sau nu beneficiaza de o ingrijire completa si de calitate.

Ad in title

in acest context, eforturile in urma carora copiii sa poata beneficia de terapii eficiente pentru a putea avea o sansa la viata trebuie intensificate la nivel global.

Articolul precedentSpecialist: Ecografia de sold in cazul copiilor cu displazie sau luxatie de sold trebuie facuta din prima luna de viata
Articolul următorTestele pentru depistarea E coli in cazul bebelusilor din Arges, negative – intervalul de la debutul bolii si testare, prea lung